O nás

Od 1994

Historie soukromého hospodaření naší farmy sahá až do roku 1994, kdy začala soukromě hospodařit babička současného majitele paní Marie Valentová. Od ní současný majitel hospodářství odkoupil v roce 2011.

Od 1.4.2011 se tak začala psát novodobá historie Statku U Misařů. Z původních 70 ks skotu se farma rozšířila na 100 ks skotu všech kategorií.

Chováme dojený a masný skot, vykrmujeme býky plemene Limousine a odchováváme vlastní jalovice. Obhospodařujeme přes 200 ha zemědělské půdy, z čehož je přibližně 60% luk a pastvin, které do naší kopcovité krajiny patří. Na orné půdě se pěstují pouze krmné plodiny (kukuřice, jetel, lupina), které zajišťují dostatečnou krmivovou základnu pro skot. Na statku zaměstnáváme 5 lidí, kteří se pečlivě starají o zvířata a díky kterým dosahujeme především u výkrmu býků výborných výsledků.

Býci jsou odváženi na jatka do nedaleké Albeře, následně poraženi a jejich maso se stává základem výroby našich masných výrobků.

OD ROKU 2018 JSME ZAČALI VYRÁBĚT VLASTNÍ MASNÉ PRODUKTY
A ROZHODLI SE JÍT CESTOU PRODEJE NAŠEHO KVALITNÍHO MASA A MASNÝCH VÝROBKŮ KONCOVÉMU ZÁKAZNÍKOVI. RECEPTURY
NĚKTERÝCH VÝROBKŮ JSME SAMI KOMPLETNĚ VYTVOŘILI A JSOU
NAPROSTÝM ORIGINÁLEM – V ROCE 2019 NAŠE HOVĚZÍ PODKOVA
PRÁVEM ZÍSKALA OCENĚNÍ REGIONÁLNÍ POTRAVINA.

 

Ve sklepení našeho rodinného domu jsme vybudovali nový moderní masozpracující provoz, splňující všechny přísné hygienické parametry. V současné době zde pracuje 5 zaměstnanců. Samotnou výrobu řídí manželka Michaela ve spolupráci se svými rodiči a dalšími zaměstnanci. Z toho jeden se stará o rozvoz našich výrobků až k Vám domů.

Vyznáváme strategii, že masný výrobek má být pouze z masa, a ne z náhražek. Složení všech našich výrobků je poměrně jednoduché, je to maso, sůl a přírodní koření, které si sami mícháme. Všechny naše výrobky jsou zároveň bezlepkové. Při výrobě klademe důraz na původní technologické postupy, pracujeme s normami, které platily před padesáti lety, kdy žádné náhražky neexistovaly.

Některé receptury jsme sami kompletně vytvořili a jsou naprostým originálem, například Jilemská klobása, Hovězí podkova a Farmářka s vysokým podílem hovězího masa.

Jelikož naše výrobky neobsahují řadu stabilizátorů, je doba trvanlivosti kratší. Dobu trvanlivosti znásobujeme tím, že vše ukládáme do vakua. Pokud budete chtít u našich klobás ještě zintenzivnit chuť, stačí je prostě pověsit do pokojové teploty, kde proudí vzduch a ony bez problémů vyschnou, toto dokáže jenom dobře zpracovaná klobása z kvalitního masa.

ZÁKAZNÍKŮM NABÍZÍME PŘEDEVŠÍM VELICE KVALITNÍ HOVĚZÍ
MASO Z MLADÉHO BÝČKA PLEMENE LIMOUSINE Z NAŠEHO
CHOVU, KTERÉ SE VYLOŽENĚ NABÍZÍ KE STEAKOVÉ ÚPRAVĚ.
NAŠE HOVĚZÍ MASO DODÁVÁME TAKÉ DO RESTAURACÍ.

 

Kontakt

Statek u Misařů

Prodejna Jilem

Jilem 69, 378 53 Strmilov

[email protected]
+420 728 659 962

Provoz prodejny:

Pondělí  6:30 - 17:00 

Úterý  6:30 - 17:00

Středa  6:30 - 17:00

Čtvrtek  6:30 - 17:00

Pátek  6:30 - 17:00

Sobota 8:00 - 11:00

PRAVIDELNÝ ROZVOZ ČERSTVÉHO HOVĚZÍHO MASA Z NAŠEHO CHOVU A MASNÝCH VÝROBKŮ

!!! POZOR ROZVOZ JE NUTNÉ OBJEDNAT 2 DNY DOPŘEDU !!!

ŘIDIČ (v den rozvozu): TEL. +420 602 672 807

STŘEDA - SMĚR ZNOJMO
Třebíč, Jihlava a okolí

ČTVRTEK - SMĚR Č. KRUMLOV
Jindřichův Hradec, Třeboň, České Budějovice a okolí