O nás

Od 1994

Historie soukromého hospodaření naší farmy sahá až do roku 1994, kdy začala soukromě hospodařit babička současného majitele paní Marie Valentová. Od ní současný majitel hospodářství odkoupil v roce 2011.

Od 1.4.2011 se tak začala psát novodobá historie Statku U Misařů. Z původních 70 ks skotu se farma rozšířila na 380 ks skotu všech kategorií a 70 ks prasat.

Chováme dojený a masný skot, vykrmujeme býky plemene Limousine a odchováváme vlastní jalovice. Obhospodařujeme přes 200 ha zemědělské půdy, z čehož je přibližně 60% luk a pastvin, které do naší kopcovité krajiny patří. Na orné půdě se pěstují pouze krmné plodiny (kukuřice, jetel, lupina), které zajišťují dostatečnou krmivovou základnu pro skot. Na statku zaměstnáváme 5 lidí, kteří se pečlivě starají o zvířata a díky kterým dosahujeme především u výkrmu býků výborných výsledků. 

Býci jsou odváženi na jatka do nedaleké Albeře, následně poraženi a jejich maso se stává základem výroby našich masných výrobků.

Od roku 2018 jsme začali vyrábět vlastní masné produkty a rozhodli se jít cestou prodeje našeho kvalitního masa a masných výrobků koncovému zákazníkovi. Receptury některých výrobků jsme sami kompletně vytvořili a jsou naprostým originálem – v roce 2019 naše hovězí podkova právem získala ocenění REGIONÁLNÍ POTRAVINA.

 

Ve sklepení našeho rodinného domu jsme vybudovali nový moderní masozpracující provoz, splňující všechny přísné hygienické parametry. V současné době jsou zde pracují 4 zaměstnanci. Z toho jeden se stará o rozvoz našich výrobků až k Vám domů. Vyznáváme strategii, že masný výrobek má být pouze z masa, a ne z náhražek. Složení všech našich výrobků je poměrně jednoduché, je to maso, sůl a koření. Všechny naše výrobky jsou zároveň bezlepkové. Při výrobě klademe důraz na původní technologické postupy, pracujeme s normami, které platily před padesáti lety, kdy žádné náhražky neexistovaly. Některé receptury jsme sami kompletně vytvořily a jsou naprostým originálem, například Jilemská klobása a Hovězí podkova. Jelikož naše výrobky neobsahují dodatečně vpichovanou vodu, mají podstatně delší trvanlivost. Dobu trvanlivosti ještě znásobujeme tím, že vše ukládáme do vakua. Pokud budete chtít u našich klobás ještě zintenzivnit chuť, stačí je prostě pověsit do pokojové teploty, kde proudí vzduch a ony bez problémů vyschnou, toto dokáže jenom dobře zpracovaná klobása z masa.

Zákazníkům nabízíme především velice kvalitní hovězí maso, které se vyloženě nabízí ke steakové úpravě. Naše hovězí maso dodáváme také do řady luxusních restaurací.

 

Kontakt

Statek u Misařů

Prodejna Jilem

Jilem 62, 378 53 Strmilov

[email protected]
+420 728 659 962

Provoz prodejny:
Středa 9-11 / 13-17 hod.
Pátek 9-11 / 13-17 hod.
Sobota 8-11 hod.

PRAVIDELNÝ ROZVOZ ČERSTVÉHO HOVĚZÍHO MASA Z NAŠEHO CHOVU A MASNÝCH VÝROBKŮ

!!! POZOR ROZVOZ JE NUTNÉ OBJEDNAT 2 DNY DOPŘEDU !!!

ŘIDIČ (v den rozvozu): TEL. +420 602 672 807

STŘEDA - SMĚR ZNOJMO
Třebíč, Jihlava a okolí

ČTVRTEK - SMĚR Č. KRUMLOV
Jindřichův Hradec, Třeboň, České Budějovice a okolí